Віталій Литовка очолив один із найбільших коксохімів у Європі

15 Жовтень 2019

Генеральним директором Авдіївського коксохімічного заводу і фенольного заводу «Інкор і Ко» Групи Метінвест призначено Віталія Литовку.

Віталій Литовка народився 12 березня 1972 року у Кривому Розі. Одружений, виховує сина і доньку. Має вищу освіту – закінчив Київський державний економічний університет за спеціальністю «Економіка та управління виробництвом».

У сфері металургії з 1994 року. З 2011 року працює в компанії Метінвест. У червні 2015 року Віталій Литовка очолив «Запоріжкокс». У 2018 році став директором з ремонтів Операційної дирекції Метінвесту.

З 10 жовтня 2019 року Віталія Литовку призначено генеральним директором Авдіївського коксохімічного заводу і фенольного заводу «Інкор і Ко».

- Мої плани – зробити Авдіївський коксохім найкращим у компанії. На жаль, з об'єктивних причин роки війни негативно позначилися на стані заводу. Ціную, що авдіївські коксохіміки змогли зберегти підприємство, коли доводилося проводити гарячу консервацію коксових батарей, працювати під обстрілами. Такого досвіду не побажаєш нікому. Але треба рухатися далі. Разом ми маємо зробити дуже багато, щоб знову вивести підприємство в лідери коксохімічного виробництва, - зазначив Віталій Литовка.

Раніше повідомлялося, що Муса Магомедов, який очолював містоутворювальне підприємство з листопада 2012 року, переміг на виборах в одномандатному виборчому окрузі №45 (Авдіївка, Ясинуватський район), набравши 64,60% голосів, і тепер відстоює інтереси громади у Верховній Раді України.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод розташований на лінії розмежування. З червня 2014 року на території підприємства розірвалося понад 320 снарядів, 12 заводчан загинуло, понад 50 поранено. АКХЗ зупиняв роботу 15 раз, понад 200 разів підприємство було повністю знеструмлене.