Авдіївський коксохім уперше за три роки вийшов на повну потужність

24 Травень 2017

24 травня на Авдіївському коксохімічному заводі Групи Метінвест продукцію видала восьма коксова батарея. Уперше за три роки бойових дій АКХЗ почав працювати на повну потужність.

У результаті інтенсивних обстрілів у серпні 2014 року Авдіївський коксохім залишився без енергопостачання та був змушений законсервувати виробництво. Через різкий перепад температур зруйнувалася вогнетривка кладка коксової батареї №8. Власними силами робітникам заводу вдалося усунути пошкодження, проте регулярні перебої з енергопостачанням підприємства довгий час не дозволяли ввести агрегат в експлуатацію.

Завдяки будівництву нових високовольтних ліній «Центральна – АКХЗ» і «Котляревського – АКХЗ» на підприємстві з'явилася можливість вивести з простою обладнання всіх структурних підрозділів.

Робота коксової батареї №8 дозволить заводу збільшити виробництво доменного коксу до 8,5 тисячі тонн на добу.

Муса Магомедов, генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу:

- Гаряча консервація негативно позначилася на стані батареї, сильно постраждав пічний фонд. Сьогодні важко передбачити, як поводитиметься батарея у роботі. Швидше за все, на нас чекають нові ремонти. І все ж виведення батареї з простою – велика подія для усього заводу.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод перебуває у зоні активних бойових дій із червня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося понад 320 снарядів, 12 заводчан загинули, більше 50 отримали поранення. АКХЗ зупиняв роботу 15 разів, понад 200 разів підприємство було повністю знеструмлено.