Єнакієве, Макіївка, Авдіївка та Харцизьк слідом за Маріуполем вживають заходів з підтримки своєї міліції

13 Травень 2014

Керівники Єнакіївського металургійного заводу, його філії в Макіївці, Авдіївського коксохімічного заводу, Харцизького трубного заводу, що входять до Групи Метінвест, готові надати всіляку допомогу місцевим органам правопорядку.

Йдеться, насамперед, про посилення добровольцями з-поміж металургів і коксохіміків, за прикладом Маріуполя, народних дружин, покликаних надавати підтримку міліції на території міст на основі Закону України про залучення громадян до охорони громадського порядку і державного кордону.

«Після того, як наші маріупольські колеги розпочали спільне з міліцією патрулювання вулиць і дворів, наші працівники постійно звертаються до керівництва: давайте зробимо це і в нашому місті, - говорить генеральний директор Єнакіївського металургійного заводу Олександр Подкоритов. - Ми бачимо це не лише в Єнакієвому, але і в нашій Макіївській філії. Попередні переговори з міським керівництвом, з начальниками міськвідділів міліції проведені. Ми будемо посилювати народні дружини і надавати всіляку допомогу міліції. Упевнений, що до цієї ініціативи приєднаються і коксохіміки ЄКХЗ, і шахтарі «Орджонікідзевугілля». Жителі міст Донбасу, наші працівники не хочуть військових дій під вікнами, не хочуть залежати від примхи озброєних людей і готові самі навести порядок у своїх містах».

В Авдіївці та Харцизьку не було велелюдних мітингів, збройних зіткнень, проте і тут жителі стурбовані станом правопорядку.

«Коксохіміки Авдіївки пишаються своїм містом і своїм підприємством, яке торік відсвяткувало 50-річний ювілей, - зазначив генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов. - Люди не хочуть тих подій, про які ми з тривогою і жахом читаємо в інтернеті й дивимося по телевізору. Для жителів Авдіївки є лише одна «людина з рушницею», яку ми хочемо бачити на вулицях міста, - це міліціонер. І тому добровільні народні дружини ми теж будемо створювати, щоб підтримати законні органи правопорядку та зберегти мир і спокій в Авдіївці».

«Ми завжди підтримували міську міліцію, - підкреслив генеральний директор Харцизького трубного заводу Павло Узбек. - Адже від її оперативності залежить порядок у місті. Ми знімемо всі проблеми, пов'язані з пальним для міліцейських машин, із залученням трубників до народних дружин. Я вважаю, що бажання містян узяти на себе питання забезпечення порядку в місті – це в тому числі гарантія вирішення сьогоднішніх політичних проблем. Можу сказати одне: кримінал у нашому місті правити не буде. Трубники не дозволять».

Найближчими днями у тих містах Донбасу, де працюють підприємства Метінвесту, розгорнеться прийом металургів і коксохіміків до лав добровільних народних дружин.

Довідка

МЕТІНВЕСТ - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури Групи входять видобувні та металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з Металургійного та Гірничодобувного дивізіонів. Згідно із стратегічним баченням Групи, її мета - стати провідним європейським вертикально інтегрованим виробником сталі зі стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. У 2013 році Група отримала US$12,8 млрд виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 18%.

Основними акціонерами компанії METINVEST B.V. (Холдингова компанія Групи Метінвест) є Група СКМ (71,25%) і Смарт-Холдинг (23,75%), які беруть участь в управлінні Компанією на партнерських засадах.

ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ» - керуюча компанія Групи Метінвест.