АКХЗ вклав понад 4,5 млн грн на оздоровлення своїх співробітників та їх дітей

26 Вересень 2013

На Авдіївському коксохімічному заводі Групи Метінвест підвели підсумки оздоровчого сезону 2013 року. На організацію літнього відпочинку заводчан підприємство виділило близько 4,53 млн. грн., що дозволило оздоровити понад 2,4 тисяч співробітників , членів їх сімей та пенсіонерів.

Цього року співробітники підприємства зміцнювали здоров'я і проводили профілактичне лікування у водо-і грязелікарнях Трускавця, Хмільника, Слов'янська, відвідали пансіонати Святогір'я, Алушти, Бердянська та Одеси. Працівники АКХЗ сплатили лише 10-20% від повної вартості путівок, яка сьогодні складає від 2-х до 7-ми тис. грн.

Літній відпочинок для дітей заводчан за традицією був організований в дитячому оздоровчому центрі «Данко» ( м. Ясинувата, Донецька область). Цього року в заводській дитячій здравниці, яка знаходиться в Ясинуватському дубовому лісі, відпочили 365 дітей співробітників Авдіївського коксохімічного заводу і дітей міста Авдіївки пільгових категорій. Вартість путівки на 21 день для співробітників підприємства склала близько 220 грн.

Перед початком оздоровчого сезону в «Данко» були зроблені ремонти їдальні та спальних корпусів , проведені поточні ремонтні роботи м'якої покрівлі , преобразився кінозал. На території оздоровчого центру з'явилися креативні майданчики з казковими персонажами, впорядковано вогнищеві місця , розбиті нові клумби.

У дитячому оздоровчому центрі щодня організовувалися театралізовані виступи , працювали гуртки прикладної творчості . Крім цього , хлопці займалися спортом і грали в командні спортивні ігри на футбольній і баскетбольному майданчику. Цього року у виховному процесі взяли участь молоді заводчани . Для кожної зміни в рамках корпоративної програми «Територія дитинства» проводилася розважально-пізнавальна програма «День з Метінвестом». Підчас ігор та квестів діти змогли дізнатися багато нового і цікавого про професію своїх батьків, роботі підприємств і компанії.

- Ми розуміємо, як важливо забезпечити нашим співробітникам та їхнім дітям повноцінний літній відпочинок. Тому ми щорічно вкладаючи кошти в те, щоб таке оздоровлення було доступним, максимально комфортним, захоплюючим і корисним для працівників Авдіївського коксохімічного заводу, — зазначив генеральний директор ПАТ «АКХЗ» Муса Магомедов.

Щорічно у вересні в заводському пансіонаті «Сонячний берег» оздоровлюються працівники заводу , які пішли на заслужений відпочинок. Цього року за пільговими путівками відпочило 568 пенсіонерів. Вартість путівки для них склала 224 грн.