Авдіївський коксохімічний завод посприяв проведенню ремонту у міський музичній школі

6 Вересень 2013

Авдіївський коксохімічний завод ( АКХЗ ) Групи Метінвест у рамках Програми регіонального партнерства з Авдіївкою за літо відремонтував єдину у місті музичну школу, якої в майбутньому році виповниться 50 років.

Музична школа в Авдіївці займає два поверхи в багатоповерховій будівлі по вулиці Молодіжна. Незважаючи на те, що у музичної школи немає окремої будівлі, сьогодні в ній навчаються 230 юних авдіївців . Щоб покращити умови навчання директор школи Світлана Полівода звернулася до містоутворюючого підприємства — АКХЗ . Завод погодився виділити кошти на проведення ремонту.

4 вересня відбулася урочисте відкриття відремонтованої музичної школи. Учні та педагоги змогли оцінити новий коридор, відреставровані стелі, кахельну плитку та сучасні пластикові двері, що володіють підвищеною шумоізоляцією. Особливо батьки відзначили, що у школі покращилися гігієнічні умови — зароблені світлі та красиві санвузли .

З вітальними словами перед учнями виступили міський голова Юрій Черкасов та генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов.

- Я хочу сказати слова подяки Авдіївському коксохімічному заводу й особисто Мусі Сергоевічу за такий прекрасний подарунок для міста, для педагогів школи, батьків та учнів. Дуже відрадно, що наше містоутворюючі підприємство ніколи не залишається осторонь від проблем та потреб міста, підтримує і допомагає створити хороші умови для життя в Авдіївці для нас і наших дітей, - сказав мер міста Юрій Черкасов на урочистому відкритті музичної школи після ремонту.

- Ми постаралися зробити все, щоб діти могли вчитися в нормальних умовах і мали можливість для всебічного розвитку. Музичній школі Авдіївки в наступному році виповниться півстоліття, а місце, де діти отримують творчий розвиток, має бути особливо комфортним і красивим, — зазначив Муса Магомедов.

Цього року АКХЗ Групи Метінвест направив на покращення матеріально-технічної бази дошкільних та загальноосвітніх установ 1,3 млн. гривень. Нове обладнання для харчоблоку та ігровий інвентар отримав міський пришкільний табір. У школі № 1 АКХЗ поміняв 89 віконних блоків й організував 15 робочих місць для навчання дітей інформатики. У школі № 7 також з'являться 15 комп'ютерів для занять. У школі № 5 відновлений актовий зал, відремонтована їдальня та придбано меблі для актового залу. У дитячому садку № 8 замінені 35 віконних блоків.

Самий дорогий і соціально важливий проект — відновлення освітлення навколо шкіл № № 2, 5 , 6 і 7.